Back to All Events

FreeMental - Biologic Stage Warm Up

Četvrtak nakon posla dođi uživati u vrhunskoj ambiental, chill out glazbi s kojom će se FreeMental Festival predstaviti, do Artparka :)

Na FreeMental promo partyu u Art parku zabavljat će nas ChillinGlow, Vedri i Richma koji će donjeti dašak atmosfere dnevnog gira FreeMentalovog Biologic floora.

** FreeMental Festival **

Lani se ljubiteljima trance, techno, dub i chill out glazbe predstavio na svom debitantskom izdanju uz rijeku Mrežnicu, a ove godine u pojačanom izdanju seli na novu lokaciju, Tarej na otoku Cresu, gdje će od 15. do 18. kolovoza biti glazbeno-plesni raj za sve ljubitelje dobre hrane i ljetnog hedonizma na obali.
Ove godine, glazbeni ce se program oroti na 4 floora - Psylogic, Biologic, Dublogic floor te JamSession.
Na festivalu će biti sveukupno četiri floora: Psylogic, Biologic, Dublogic i Jamsession.

Tako nas na Psylogic flooru čeka najbolje od domaće i strane psytrance / FullOn / forest scene s naglaskom na gostovanja utjecajnih i poznatih record labelova kojima ćemo ustupiti znatan dio programa, pa vas očekuje takeover pokriven DJ setovima i live actovima iz njihovih etiketa. To su Sangoma Records i Forestdelic Records, svjetskoj psytrance sceni već dobro poznati s obzirom na to da dugo i aktivno sudjeluju na njoj. Valja napomenuti i da su upravo te dvije etikete ove godine izdale zajedničku kompilaciju pod nazivom VA Enter The Labirhythm gdje su zajedničkim suradnjama artista donijeli najbolje od psytrance žanra.

Dalje imamo Biologic floor gdje ćete imati priliku čuti raznolike žanrove elektronske glazbe počevši od psychill / downtenpo / progressive ritmova kroz dan pa sve od onih malo tvrđih techno / tech house / house ritmova kroz noć. Ovaj floor je zamišljen kao floor bez stanke i pauze, stoga kroz čitav dan svi mogu naći nešto za sebe.

Na kraju imamo Dublogic floor koji će upotpuniti program s najboljim domaćim i regionalnim predstavnicima dub / reggae / roots žanrova upogonjeni moćnim i svima poznatim Digitron Soundsystemom koji će za ovu priliku predstaviti svoj cijeli arsenal.

JamSession je zamišljen kao potpuno slobodan floor/drum circle gdje je svatko pozvan priključiti se zajedničkom jamu i slobodnoj svirci sa svojim instrumentom.
Uz muzicki program, festivalski sadrzaj bogat je zanimljivim radionicama kao sto su standup paddle, suhozid, eko print, poi, yoga, mindfulness, dragon stick, akrobacije na svili...

Ove godine imamo zero waste program - radi se o maksimalno pažljivom pristupu koji podrazumijeva minimalnu količinu stvorenog smeća i otpada. Realizirat ćemo ga tako što ćemo svu jednokratnu plastiku zamijeniti čvrstom, biorazgradivom plastikom koja se višekratno koristiti. Čaše i pribor za jelo bit će u sistemu kaucije, odnosno posjetitelji će samo jednom kupiti ambalažu te ju po završetku festivala vratiti ili zadržati. Tu su naravno i pepeljare i vreće za smeće koje će svaki posjetitelj dobiti na ulazu. Što se tiče sapuna i kozmetičkih proizvoda, po DIY principu sami ćemo izraditi svoje biorazgradive sapune.

U Art parku na Ribnjaku ćete toga dana moći kupiti festivalsku ulaznicu po promotivnoj cijeni!