Back to All Events

Tjedan BEZ plastike: kviz, nagrade i filmovi pod zvijezdama

U sklopu 'Tjedna bez plastike' Zelena akcija u suradnji s Art Park Zagreb u petak 5.7. u 21h u Parku Ribnjak organizira projekciju filmova o štetnosti plastike i alternativama plastici. Filmovima će u 19:30h prethoditi kviz sa vrijednim nagradama :)

Detalji:

/ KVIZ / 19:30h

U sklopu kviza dobro ćete se zabaviti, a ujedno saznati više o utjecaju plastike na životinjski svijet i ljudsko zdravlje; o primjerima dobre prakse proizvodnje održivih alternativa plastici poput platnenih vrećica i staklenih boca te papirnatih štapića za uši; o prodaji u prvom hrvatskom dućanu bez ambalaže; o mogućnostima življenja bez jednokratne plastike u Hrvatskoj; o primjerima dobre prakse iz EU i svijeta te obavezama smanjenja uporabe plastike.

Vrijedne nagrade uključuju: putne aluminijske posudice za hranu, aluminijske i staklene bočice, platnene vrećice, slamke od bambusa, platnene uloške itd.

Dođite i sudjelujte!

/ FILM / 21:00h

Open your eyes (Otvorite oči)
USA, 2016, 3min 55sec
Ovaj kratak video klip u produkciji Plastic Pollution Coalition sažeto pojašnjava sve probleme s jednokratnom plastikom i mogućnostima zamjene tih proizvoda održivim alternativama. Nakon ovog filmića, sve će vam biti puno jasnije.

A plastic ocean (Plastični ocean)
USA, 2013, 1h 42min
U ovom avanturističkom dokumentarcu, redatelj Craig Leeson udružio je snage s roniteljicom na dah Tanyom Streeter te međunarodnim timom znanstvenika i istraživača. Zajedno sa svima njima upustio se u četverogodišnje putovanje na dvadeset lokacija diljem svijeta, kako bi istražio krhko stanje naših oceana, razotkrio alarmantne istine o zagađenju plastikom i ukazao na radna rješenja koja se mogu odmah inicirati, s trenutnim učinkom. Film 'Plastični ocean' pomogao je i doprinio globalnoj raspravi, utjecao na legislativu, prouzročio industrijske inovacije, natjerao trgovce da ponovno promisle svoje poslovanje, a potrošače da donose inteligentnije odluke prilikom kupnje. Sniman u više od 60 zemalja i na četiri kontinenata, film je ovjenčan s brojnim nagradama na međunarodnim filmskim festivalima.
--

Vidimo se :)

#Mogubez jednokratne plastike! #breakfreefromplastic

Earlier Event: July 1
Frooom filmovi pod zvijezdama
Later Event: July 6
Punkufer Brunchy